Skip to content

Laadpaal met zonnepanelen

Door u laadpaal te combineren met zonnepalen, kunt u bijna gratis gebruik uw auto opladen. Daarnaast maakt u gebruik van groene stroom, wat veel milieuvriendelijker is. De combinatie van zonnepanelen en een laadpaal is hierom interessant.

v1-vector-zonnepanelen-ecoselekt

Voordelen van laadpaal met zonnepanelen

  • Voordelig of bijna gratis uw auto opladen
  • Ook voordelig als u ’s avonds of ’s nachts oplaadt
  • De opgewekte energie wordt verrekend met de gebruikte energie. Als u meer energie opwekt dan gebruikt, krijgt u geld terug van uw energiebedrijf.
  • Niet afhankelijk van publieke laadpunten

Het salderen van de opgewekte energie

Als uw zonnepanelen veel elektriciteit genereren, kan het voorkomen dat u een deel van deze opgewekte energie teruglevert aan het stroomnetwerk. Dit proces wordt salderen genoemd. Als u momenteel energie teruglevert aan het stroomnetwerk, krijgt u daarvoor korting op uw energierekening of zelfs een teruggave aan het einde van het jaar. Echter, het bedrag dat u ontvangt voor salderen is lager dan de prijs die u betaalt voor elektriciteit. Het hebben van een elektrische auto is om deze reden erg voordelig, aangezien u hierdoor geen opgewekte energie meer hoeft terug te leveren tegen (te) lage prijzen. De accu van uw EV kunt u namelijk gebruiken als een zogenaamde opslag van energie. Op deze manier wordt het mogelijk om zelfs bijna gratis te kunnen laden. Let wel op: de salderingsregeling die op dit moment geldig is, zal vermoedelijk vanaf 2023 of 2024 worden afgebouwd. De precieze data hiervoor zijn nog niet bekend. Echter, dit betekent niet dat de aanschaf of het hebben van een EV na deze periode niet voordelig is. Wanneer de salderingsregeling volledig is afgebouwd, wordt het belang van het hebben van een elektrische auto namelijk nóg groter. U zult dan niets meer krijgen voor uw overschot aan groene stroom.

De laders die kunnen combineren met zonnepanelen zijn:

  • Zappi
  • Wallbox

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het rechtstreeks opladen van de accu van uw elektrische auto met energie uit zonnepanelen, neem dan contact met ons op.

×