Skip to content

Groepenkast vervangen of vernieuwen

Wanneer uw groepenkast sterk verouderd is dan is het vaak beter om deze geheel te vervangen. Dit komt vaak voor bij het kopen van een woning of bij een verbouwing. Bij het installeren van een nieuwe groepenkast raden wij u aan voldoende groepen te kiezen.

Het aantal groepen bepalen

Misschien wel het belangrijkste is dat u bepaalt hoeveel groepen u nu en in de toekomst nodig zal hebben. Wilt u op korte termijn van het gas af en uw keuken vernieuwen zodat u elektrisch kan koken? Dan is hiervoor een nieuwe groep nodig. Het is goed om te weten dat iedere grootverbruiker een eigen groepenkast nodig heeft. Denk dus goed na over uw toekomst en hoeveel apparaten u in uw huis wilt. Dan hoeft uw groepenkast voorlopig maar één keer uitgebreid te worden.

1 fase of 3 fase groepenkast

1 fase groepenkasten zijn nu in de meeste woningen te vinden, omdat deze groepenkast goedkoper is en vaak voldoende vermogen heeft om uw huis te voorzien. Een 1 fase groepenkast volstaat als de apparaten die tegelijkertijd aangesloten zijn minder dan 8000 watt verbruiken. Voor uw beeldvorming, een koelkast verbruikt 30 watt, een stofzuiger 900 watt en een droger 2200 watt. Deze apparaten staan niet altijd tegelijkertijd aan en daarom is een 1 fase groepenkast voldoende. Een 3 fase groepenkast wordt tegenwoordig voornamelijk in bedrijfspanden en fabrieken gebruikt. Weinig huizen hebben een 3 fase groepenkast. U kunt niet bepalen of u een 1 fase of 3 fase groepenkast neemt, dit is afhankelijk van uw huis. U kunt aflezen van uw huidige groepenkast of u een 1 fase of 3 fase groepenkast nodig heeft. Een 3 fase groepenkast kost meer dan een 1 fase groepenkast.

De prijzen voor het vervangen

Aangezien de prijzen afhangen van vele factoren is de uiteindelijke prijs voor ieder huis verschillend. Wij hanteren zeer scherpe prijzen en zijn vaak goedkoper dan het bovenstaande voorbeeld van gemiddelde prijzen. Dit komt voornamelijk omdat wij besparen op personeelskosten. Onze elektriciens werken zeer snel en efficiënt en zijn niet onnodig lang bezig met het vervangen of uitbreiden van uw groepenkast. Voor vragen of een prijsindicatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

×